مربیگری مهارت های زندگی (کودک و نوجوان)

مهارت های زندگی
این نوع آموزش در سال ۱۹۷۹ و با اقدامات دکتر گیلبرت بوتوین آغاز شد. او در آن سال مجموعه آموزش مهارت های زندگی برای دانش آموزان کلاس هفتم تا نهم را تدوین کرد. که با استقبال فراوان متخصصان بهداشت روان مواجه شد. این برنامه آموزشی به نوجوانان یاد می داد، چگونه با استفاده از مهارت های رفتار جراتمندانه،مهارت های زندگی، تصمیم گیری و تفکر نقاد در مقابل وسوسه یا پیشنهاد سوءمصرف مواد از سوی همسالانشان مقاومت کنند.
مربیگری مهارت های زندگی، یکی از مهمترین دوره های آموزشی
نزدیک به ۴ دهه است که در سطح دنیا آموزش مهارت های زندگی از کودکی مورد توجه قرار گرفته است مربیگری مهارت های زندگی توسط گروه آموزشی روان کارگاه با هدف تربیت مربیان ورزیده برای آموزش مهارت های زندگی کودک و نوجوان طراحی شده و دراین دوره شرکتکنندگان به صورت آنلاین مهارت های زندگی را فرا میگیرند.
گروه بندی مهارت در مربیگری مهارت های زندگی
و این دوره آموزشی در ۲ گروه مهارت های عام که شامل موارد زیر می باشد:
خودآگاهی، همدلی، ارتباط موثر، روباط بین فردی موثر، کنترل خشم، مقابله با هیجان های منفی،آموزش حل مساله، تصمیم گیری، تفکر خلاق، تفکر انتقادی و مدیریت زمان از یک سو و مهارت های خاص مانند آموزش مذاکره، آموزش کار گروهی،آموزش پیش و پس از ازادواج، مدیریت بحران، پیشگیری از آسیب های روانی، کاهش سوء مصرف مواد و… است،اما در کشور ما حدود یک دهه است که به این موضوع توجه ویژه ای شده
مربیگری مهارت های زندگی و انواع مهارت زندگی
- مهارت تصمیم گیری: در این مهارت افراد می آموزند که تصمیم گیری و اهمیت و مراحل آن چیست و موفقیت در زندگی در گروی تصمیم درست و به موقع است.
- مهارت حل مساله: عبارت است از تعریف دقیق مشکلی که فرد با آن روبرو است، شناسایی و بررسی راه حل های موجود و برگزیدن و اجرای راه حل مناسب و ارزیابی فرایند حل مساله؛ به طوری که با انتخاب راه حلی با بیشترین منفعت و کمترین ضرر مادی و معنی از راه های غیرسالم برای حل مشکلات خویش استفاده نکند و بر مشکلاتش نیفزاید.
- مهارت تفکر خلاق: تولید اندیشه و نوعی دیگر دیدن است. فرد در مواجهه با مشکلات در حال کشف راه حل های نو و بدیع است. همچنین افراد فرا می گیرند که با شیوه های متفاوت بیندیشند و از تجربه های معمولی خود فراتر روند. این افرادیاد می گیرند راه حل هایی را خلق کنند که خاص و ویژه خودشان است.
- مهارت تفکر نقاد: این مهارت عبارت است از توانایی تحلیل عینی اطلاعات موجود با توجه به تجارب شخصی و بررسی صحت یا سقم چیزی با دلیل و مدرک و استدلال و سپس پذیرفتن یا رد کردن آن.
- توانایی برقرار کردن ارتباط موثر: این مهارت به معنای ابراز احساسات، نیازها و نقطه نظرهای فردی با گوش دادن فعالانه به مخاطب و ایجاد بیشترین رضایت با کمترین تنش و کشمکش است.
- مهارت ایجاد و حفظ روابط بین فردی: مهارتی است برای تعامل مثبت با افراد به خصوص اعضای خانواده در زندگی روزمره، شناسایی مرز روابط با دیگران و ایجاد روابط صمیمانه متعهدانه.
- خودآگاهی: خودآگاهی به معنی توانایی فرد در شناخت خود و نیز شناسایی خواسته ها، نیازها و احساسات و نقاط ضعف و قدرت است.در این مهارت فرد می آموزد که چه شرایط یا موقعیت هایی برای او عذاب آور هستند.
نتیجه گیری
اگر در زمان کودکی برای آموزش مهارت های زندگی انرژی گذاشته نشد، باید خانواده و مدرسه به خصوص در زمان نوجوانی و بلوغ،برای آموزش این مهارت ها و افزایش ظرفیت روان شناختی نوجوان تلاش کنند چون بعداز ۱۸ سالگی که شخصیت فرد و هوش هیجانی اش تقریبا به وضعیت ثبات نسبی رسید،ایجاد و شکل دهی رفتار، مشکل تر و زمان بر خواهدشد. البته حتی اگر دوره نوجوانی هم از دست برود، آموزش در دوران جوانی زمان سربازی یا دانشگاه باید انجام شود.امکان آموزش در این زمینه ها از طریق کارگاه های آموزشی و فعالیت های توسعه حرفه ای وجود دارد.دوره مربیگری مهارت های زندگی (کودک و نوجوان) گروه آموزشی روان کارگاه این موضوعات را پوشش می دهند.
سرفصل مطالب:
- مهارت خود آگاهی
- مهارت همدلی
- مهارت حل مسئله
- مهارت تصمیم گیری
- مهارت کنترل خشم
- مهارت تفکر خلاق
- مهارت تفکر نقادانه
- مهارت ارتباط موثر
- مهارتهای بین فردی
- مهارت مدیریت هیجاناتی
- مهارت افزایش اعتماد به نفس
- آموزش کلیه مهارتهای ده گانه زندگی کودکان و نوجوانان
- آموزش تکنیکها و بازی های لازم جهت آموزش مربیگری
امکان آموزش در این زمینه ها از طریق کارگاه های آموزشی و فعالیت های توسعه حرفه ای وجود دارد. دوره مربیگری مهارت های زندگی (کودک و نوجوان) گروه آموزشی روان کارگاه این موضوعات را پوشش می دهند.این دوره به مدت ۲۴ ساعت برگزار می گردد مدرس این دوره استاد ارجمند سرکار خانم دکتر سیما قدرتی ( مدرس ممتاز کشوری و روان درمانگر با سابقه کودک و نوجوان) می باشد
دیدگاهتان را بنویسید